För båten

Båt-racing

Många som utövar sporter som till exempel båt-racing behöver ibland specialprodukter som till exempel Polyuretan bussningar i specialmått. Vi kan hjälpa till och ta fram bussningar, packningar etc. exakt efter erat behov. Även special silikonrör/slang i högtemperatur silikon m.m.

Väderskärm

Skydda plottern eller radarskärmen från besvärande solljus och vattenstänk med denna väderskärm, som är mycket populär bland både seglare och styrpulpetsförare. Den kräver inga mekaniska fästanordningar, utan gummits egen adhesion är tillräcklig för att hålla den på plats och ge en vattentät anslutning mot instrumentet. Skärmen monteras genom att du kränger den över displayen och demonteras lika enkelt när du lämnar båten.

För att skärmen ska passa exakt ber vi dig ange displayens mått (tas enklast med måttband som du sträcker längs omkretsen), tillverkare och modell. Materialet utgörs av ett stabilt, UV-beständigt gummi. Läs mer om materialets prestanda i produktbladet som du kan beställa från goran@kimell.se.

Stabiliseringsblock

Tillverkade i ett stabilt gummimaterial ger blocken en kraftig vibrationsreduktion för alla genomgående master. I överkant sitter en kraftig, tvärgående balk, vilken hindrar blocket att komma ur läge på grund av vibrationer i riggen. Tack vare balken kan blocken travas på varandra och helt fylla spalten mellan mast och rufftak.

Blocken tillverkas i olika storlekar för optimal utfyllnad: 3, 5 eller 10 mm. Ange på beställningen måttuppgifter för spaltens bredd från mast till rufftak eller däck, så skräddarsyr vi en lösning som passar just dig. Observera att blocken i sig inte ger en vattentät förslutning av urtaget i däcket, utan måste kombineras med vår tätningsdamask. Blocken tillverkas numera med rundade hörn för att inte vara i vägen för tätningsdamasken.

Tätningsdamask

Tillverkad i UV-beständigt gummimaterial och sluter tätt intill masten utan mekaniska fästanordningar. Dock rekommenderar vi att en syrafast slangklämma eller liknande används för anslutning till däck eller rufftak. Observera att damasken monteras på masten genom pårullning innan påmastning sker.

Gör en enkel skiss där du anger måttuppgifter för mastens omkrets i däckshöjd samt genomföringshålets omkrets, så gör vi en skräddarsydd lösning som passar just din båt.

Fixeringsband

Bandet används för lättåtkomlig fixering av fall, skot och riggdetaljer intill mastkroppen i anslutning till sjö- och torrsättning, samt under vinterförvaringen i skjul eller ställ.

Tillverkat i ett kraftigt, UV-beständigt gummimaterial. Bandet låses genom kraftiga kardborrband som är limmade och rundsydda på själva fixeringsbandet – därför erfordras inga mekaniska låsanordningar.

För att få optimal längd på både band och kardborrdel, rekommenderar vi att du tar mått på mastkroppens omkrets på 3-4 ställen där du själv anser att du behöver denna fixering, och anger måtten på beställningen. Det är både osnyggt och besvärligt att ha långa bandstumpar som hänger vid förvaring – vi fixar snygga avslut åt dig utan extra kostnad.

Kundanpassade
speciallösningar

KONTAKT

Gummirenovering &
Pi:s Vattenskärning
Bangårdsvägen 5
762 23 Rimbo

Telefon: +46 (8) 510 605 50
Fax: +46 (8) 510 605 59
Epost: info@gummirenovering.com